Counseling uitgelegd …

Met twee voeten op de grond en een no-nonsense aanpak is counseling een laagdrempelige en heel pragmatische vorm van psychosociale hulpverlening.

photo-1

Counseling, wat is dat?

 ‘Counseling is een pragmatische, resultaatgerichte vorm van emotionele hulpverlening met als doel het weer in balans brengen van een cliënt of relatie. Dat kan bijvoorbeeld door het oplossen van problemen, vinden van antwoorden en/of het ontwikkelen van bepaalde inzichten of sociale vaardigheden van de cliënt.

Mensen in de privé of zakelijke sfeer kunnen met problemen of vragen over hun leven of relaties terecht bij een counselor. Counselors zijn hulpverleners met de juiste kennis, vaardigheden en een professionele instelling om oplossingsgericht te werk te gaan. Zodoende kunnen zij mensen helpen die op één of andere manier in een vervelende, ongemakkelijke of ongewenste situatie zitten. Consulten met de counselor zijn erop gericht om inzicht te krijgen in de problemen die er spelen en om goede raad op te doen.‘ (Zorgwijzer.nl)

Kortom: counseling is een vorm van hulpverlening die geschikt is voor iedereen die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles te veel is of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of de relatie. Counseling kan helpen om de balans in jezelf en je leven terug te vinden en jouw klachten te verminderen. Samen met de counselor ga je op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van jouw eigen mogelijkheden.

Om counselor te kunnen worden in Nederland en België, volg je over het algemeen een 3- of 4-jarige opleiding die gebruik maakt van verschillende (psychologie) theorieën, invalshoeken en methoden. Ingrid werd tijdens de counselor-opleiding tegelijkertijd opgeleid tot coach.
Hier vind je een overzicht van de opleidingen die ik volgde.

Counseling/counselor:

  • geen verwijsbrief van huisarts nodig.
  • richt zich op geestelijk gezonde cliënten*.
  • gebruikt ook coachingsvaardigheden om de cliënt te helpen bij het behalen van vooropgestelde doelen.
  • schakelt zonder probleem over van counseling naar coaching en weer terug.

 

Psycholoog, therapeut en coach versus counselor

iD Counseling is er voor jou

Bij mij kan jij je verhaal kwijt. Ik luister zonder oordeel. Door middel van gesprekken en allerlei activiteiten krijg je een betere kijk op wat er werkelijk speelt. Je ontdekt oplossingen die vanuit jezelf komen en dus bij jou passen. Daar ga je vervolgens mee aan de slag. De kracht om te veranderen, zit immers in jezelf.
Aan het eind van de rit ben je als mens gegroeid en kom je tot een tevredener leven.

Ervaar zelf hoe prettig deze vorm van begeleiding is en neem hier contact op met mij

 

 

  • * ik spreek over cliënten: psychisch gezonde mensen die als klant van iD Counseling een begeleidingstraject aangaan.

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Frans en Ria:
‘Een fijne 'babbel' kan voor kinderen veel deugd doen. ’