Ook in deze bizarre tijd van het coronavirus gaat mijn therapie gewoon door. Online.

Masterclass Jij bent meer dan je denkt

Mensen die hun krachten kennen en mogen gebruiken, zijn gelukkiger, presteren beter, worden minder snel depressief en genezen sneller van ziekte.
(Leo Bormans, 2011)

Een dierenverhaal over zelfbeeld.

Er was een kleine jongen die een ei vond. Hij wist niet dat het een ei van een arend was en legde het in het warme nest van een kip die aan het broeden was.

jij bent meer dan je denkt

De eieren kwamen uit – en tussen de kuikens bevond zich ook een arendskuiken. Omdat dit arendskuiken geen idee had dat er nog andere mogelijkheden bestonden, groeide hij op als een kip. Hij krabde in de grond, pikte graankorrels, kakelde en sloeg onbeholpen met zijn vleugels. Op een zekere dag hoorde het arendsjong de machtige roep van de arend die hoog boven hem voorbij zweefde. Hij keek op naar de schitterende vogel die majestueus boven hem rondcirkelde, voortgedreven door de wind. “Wat is dat?” vroeg hij aan de kip die in de buurt stond. “Dat is de arend, de koning der vogels. Hij hoort thuis in de lucht; wij horen hier op de aarde. Wij zijn kippen.” De arend cirkelde nog eens rond en liet voor het laatst zijn roep horen. De jonge arend was echter weer overgegaan tot de orde van de kippendag: kakelen en graankorrels pikken. Hij leefde en stierf als een kip en reageerde nooit op de roepstem van de arend. Hij strekte niet één keer zijn vleugels in de vlucht.” (Terstegge, 2011)

 

Van zelfbeeld naar zelfontdekking

Als mens zijn wij ook wat er van ons gemaakt is. Een zelfbeeld is echter geen vaststaand gegeven. Het evolueert gedurende je hele leven, het is een momentopname, een begrensde kijk op jezelf.

Daarom is het goed om jezelf af te vragen: “wat ga ik er zelf van maken?”, “wat geeft zin aan mijn leven?”, “wat vind ik belangrijk?”, waar verlang ik naar?”, “waar haal ik energie uit?”, “waar ben ik van nature goed in?”, “welke talenten wil ik nog verder ontwikkelen?”, ….

Het arendsjong uit het verhaal hierboven zal op deze vragen antwoorden als een kip. Velen van ons hebben ook een vervormd zelfbeeld en zullen moeilijk vooruit komen met antwoorden op deze vragen.

Doe dan mee aan de Masterclass ‘Je bent meer dan je denkt’ en geef voortaan je eigen richting aan je leven.


Ja, ik wil ontdekken wie ik globaal ben, hoe ik op anderen overkom en aan welke verlangens en kwaliteiten ik vorm wil geven.

 

Datum: vrijdag 6 juli 2018 van 10u tot 16u in Asten of omgeving
Investering: € 80,- / Bij combinatie met 1 andere zomer-masterclass: € 10,- korting / Bij combinatie met 2 zomer-masterclasses: € 20,- korting

Heb je nog vragen dan kan je met mij bellen: 06 24835577

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Frederik (27j):
‘Inzicht en ondersteuning’

"Ingrid bracht me inzicht en ondersteuning. Ze is een warm persoon waarbij ik me zeer snel comfortabel genoeg voelde om mezelf naar haar toe open…