Over Ingrid

Hallo! Ik ben Ingrid Druyts.

De eerste stap zetten naar hulp kan onzekerheid of spanning met zich geven. Ik zal er dan ook alles aan doen om jou op je gemak te stellen.

photo-1

Fijn dat je deze pagina bezoekt!

Ik ben counselor, ook psychosociaal therapeut genoemd, met meer dan 12 j ervaring.
Het is mijn missie om mensen inzicht in zichzelf  te laten krijgen want ik ben er van overtuigd “Hoe meer zelfkennis, hoe beter het leven.”

Dit is wat je bij mij kan vinden:

 • Counseling van kinderen, jongeren en hun (stief)ouders
 • Counselen van volwassen vrouwen
 • Counseling voor koppels, ook met een samengesteld gezin
 • Effectieve aanpak en tevreden cliënten (Lees hier de ervaringen van anderen)

Hiermee wordt de kwaliteit van mijn aangeboden zorg bewaakt en ondersteund:

 • Lid van beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
 • Lid van Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)
 • Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) is geregeld via NFG bij Quasir. Voor info daarover klik hier
 • Relevante professionele opleidingen en verdiepende cursussen (Bekijk deze op LinkedIn

Neem ook eens een kijkje in mijn gezellige praktijkruimte!

Mijn drijfveren.

Psychosociale therapie trok mijn aandacht en interesse al op jonge leeftijd. Zo leerde ik, dat kinderen of volwassenen die erg schokkende dingen meemaken, daar nog lang psychische onder kunnen lijden. Wat me vooral fascineerde, was het feit dat er technieken bestaan die deze mensen helpen om, ondanks wat ze hadden meegemaakt, weer stevig in het leven te kunnen staan.

Met psychosociale therapie, meer specifiek counseling, kind & jongeren therapie en relatietherapie kan ik nu mijn steentje bijdragen om het welzijn van anderen te verbeteren.

Mijn manier van werken

Mijn aanpak valt onder de noemer integratieve therapie. Dat betekent dat ik op basis van brede scholing, het beste van alle therapiestromingen inzet, afgestemd op de persoon die voor mij zit.  Ik luister zonder oordeel. Via gesprekken, mindfulness- en ervaringsgerichte oefeningen krijgen de cliënten inzicht in zichzelf. Zo ontdekken zij ook manieren om (nieuwe) doelen te bereiken en vinden ze de kracht om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

SAMEN MET MIJ GA JE OP PAD NAAR EEN BLIJER LEVEN! 

 Psychosociale zorgverlening

Enkele weetjes over mij:

 • Geboren in België en mijn habitat uitgebreid tot Nederland.
 • Gescheiden moeder van twee volwassen dochters en een zoon. ‘Nana’ van 2 prachtige kleindochters.
 • Ervaringsdeskundige betreffende burn-out en een slaapstoornis.
 • Vanwege mijn ervaring als stiefmoeder in een samengesteld gezin heb ik mezelf ook professioneel intens verdiept in de dynamieken van samengestelde gezinnen.
 • Hobby’s: wandelen in de natuur, reizen met de fiets, mediteren, yoga, tuinieren, kamperen, lezen, kajakken (doe ik veel te weinig), studeren en mezelf ontwikkelen.
 • Als afstudeerwerk voor de counselor-opleiding aan Faculteit voor Mens en Samenleving (nu Focus On Emotion) schreef ik een boek vol recepten om te komen tot onthaasting want … druk, druk, druk … is een steeds wederkerend fenomeen in mijn leven en dat van heel wat anderen.
 • Nog nooit zelfs een weekendje alleen weggeweest, vertrok ik in 2012 voor een paar maanden in m’n eentje naar Bali. Zonder plan. Zonder verwachtingen. Met enkel de basiskennis van de Indonesische taal. Open ingesteld en afwachtend wat zich aan zou dienen. Leven op het stille platteland, dicht bij de Balinezen. Onthaasting ten top! Het werd een bijzonder verhaal van een bijzonder gelukkige periode.
 • Na  Bali kwam er een turbulente tijd met veel afscheid, verdriet en lastige uitdagingen.
  Yoga, meditatie, mindfulness, stilte, actief bezig zijn in de natuur en de juiste levensinstellingen hebben mij er doorheen geloodst en sterker gemaakt. Het resultaat is een sprankelend leven en een nieuwe praktijk in Asten.

En nu is het weer aan jou! …

Ben jij er klaar voor om een stap vooruit te zetten en te groeien als mens? Wil je dichter bij je echte IK komen en op weg gaan naar een blijer leven? Start dan hier 

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
 • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Jef:
‘Ingrid had al snel de juiste snaar te pakken.’