Over Ingrid

Hallo! Ik ben Ingrid Druyts.

De eerste stap zetten naar hulp kan onzekerheid of spanning met zich geven. Ik zal er dan ook alles aan doen om jou op je gemak te stellen.

photo-1

Fijn dat je deze pagina bezoekt!

Mensen noemen mij een ervaren en deskundig psychosociaal hulpverlener :

 • Meer dan 10 jaar ervaring in counseling voor kinderen, jongeren en hun (stief)ouders
 • Veel ervaring in het counselen van volwassen vrouwen
 • Relevante professionele opleidingen en verdiepende cursussen (Bekijk deze op LinkedIn
 • Effectieve aanpak en tevreden cliënten (Lees hier de ervaringen van anderen)
 • Lid van beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
 • Lid van Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Neem ook eens een kijkje in mijn gezellige praktijkruimte!

Mijn drijfveren.

Psychosociale zorgverlening geven, lijkt me aangeboren te zijn. Al heel jong was ik enorm geïnteresseerd in de menselijke psyche en dat is nooit meer veranderd. Op een of andere manier zagen anderen mij ook spontaan als hun vertrouwenspersoon. Ik merkte dat ik het boeiend vond om een kijkje te mogen nemen in hun zielenroerselen. Het fascineerde mij om te zien dat m’n respons iets in gang zette bij de ander en dat er tegelijkertijd ook iets moois bij mezelf gebeurde: we waren allebei als mens gegroeid en ons leven werd er een stukje aangenamer door.

Mijn verlangen naar persoonlijke groei voor de ander en voor mezelf werd door die ervaringen aangewakkerd. De wens om van psychosociale zorgverlening mijn werk te maken en daarmee anderen dichter bij hun echte IK te brengen, is nooit meer weggegaan. Zo heb ik via een paar omwegen mijn weg naar het beroep van counselor gevonden.

 

Mijn manier van werken

Tijdens allerlei activiteiten luister ik zonder te oordelen naar jouw verhaal en stel ik vragen om inzicht te krijgen in jouw kern. Gedachten die vast zitten, zetten we in beweging door te doen, door bezig te zijn en actie te ondernemen. Stilaan ontdek je diepere lagen in jezelf, manieren om je (nieuwe) doelen te bereiken en de kracht om met de uitdagingen van het leven om te gaan.

Bij mij vind je dus tijd, rust en inzicht. 
SAMEN MET MIJ GA JE OP PAD NAAR EEN BLIJER LEVEN! 

 Psychosociale zorgverlening

Enkele weetjes over mij:

 • Geboren in België en mijn habitat uitgebreid tot Nederland.
 • Moeder van twee volwassen dochters en een zoon.
  Nana van 2 kleindochtertjes. Stiefmoeder van de een jong-volwassen stiefdochter en stiefzoon.
  Opvangmoeder geweest voor verschillende jongeren die het thuis moeilijk hadden.
 • Passies: wandelen, fietsen, kajakken (doe ik te weinig), mediteren, yoga, tuinieren, kamperen, lezen, studeren en mezelf ontwikkelen.
 • Als afstudeerwerk voor de 3-jarige counselor-opleiding aan Faculteit voor Mens en Samenleving (nu Focus On Emotion) schreef ik een boek vol recepten om te komen tot onthaasting want … druk, druk, druk … is een steeds wederkerend fenomeen in mijn leven en dat van heel wat anderen.
 • Nog nooit zelfs een weekendje alleen weggeweest, vertrok ik in 2012 voor een paar maanden in m’n eentje naar Bali. Zonder plan. Zonder verwachtingen. Met enkel de basiskennis van de Indonesische taal. Open ingesteld en afwachtend wat zich aan zou dienen. Leven op het stille platteland, dicht bij de Balinezen. Onthaasting ten top! Het werd een bijzonder verhaal van een bijzonder gelukkige periode.
 • Na  Bali kwam er een turbulente tijd met veel afscheid, verdriet en lastige uitdagingen.
  Yoga, meditatie, stilte, actief bezig zijn in de natuur en de juiste levensinstellingen hebben mij er doorheen geloodst en sterker gemaakt. Het resultaat is een sprankelend leven en een nieuwe praktijk in Asten.

En nu is het weer aan jou! …

Ben jij er klaar voor om een stap vooruit te zetten en te groeien als mens? Wil je dichter bij je echte IK komen en op weg gaan naar een blijer leven? Start dan hier 

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Contact iD Counseling
review-icon

Cliënt Ervaringen

Liesbeth (22j):
‘Vertrouwen en empathie’