Over Ingrid

Hallo! Ik ben Ingrid Druyts.

De eerste stap zetten naar hulp kan onzekerheid of spanning met zich geven. Ik zal er dan ook alles aan doen om jou op je gemak te stellen.

photo-1

Fijn dat je deze pagina bezoekt!

Mensen noemen mij een ervaren en deskundig psychosociaal hulpverlener :

 • Meer dan 10 jaar ervaring in counseling voor kinderen, jongeren en hun (stief)ouders
 • Veel ervaring in het counselen van volwassen vrouwen
 • Relevante professionele opleidingen en verdiepende cursussen (Bekijk deze op LinkedIn
 • Effectieve aanpak en tevreden cliënten (Lees hier de ervaringen van anderen)
 • Lid van beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)
 • Lid van Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ)

Neem ook eens een kijkje in mijn gezellige praktijkruimte!

Mijn drijfveren.

Psychosociale zorgverlening .. het lijkt me aangeboren te zijn. Al heel jong was ik enorm geïnteresseerd in de menselijke psyche en dat is nooit meer veranderd.

Als kind en jonge vrouw heb ik mogen ervaren hoe helend het werkt wanneer iemand naar je luistert zonder te oordelen. Dat en allerlei oefeningen, brachten mij inzicht in mezelf en in mijn krachten. Daardoor werd mijn leven voor mij een stuk aangenamer. Dat gunde ik anderen ook van harte.

Voor velen was ik een vertrouwenspersoon. Het fascineerde mij om te zien dat m’n respons iets in gang zette bij de ander en dat die tegelijkertijd ook iets moois bij mezelf teweeg bracht: we werden er allebei blij van en waren als mens gegroeid.

De wens om van psychosociale zorgverlening mijn werk te maken deed me kiezen voor het beroep van counselor.

 

Mijn manier van werken

Ik luister zonder oordeel naar jouw verhaal. Via gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen krijg je inzicht in jezelf. Zo ontdek je manieren om je (nieuwe) doelen te bereiken en de kracht om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

SAMEN MET MIJ GA JE OP PAD NAAR EEN BLIJER LEVEN! 

 Psychosociale zorgverlening

Enkele weetjes over mij:

 • Geboren in België en mijn habitat uitgebreid tot Nederland.
 • Moeder van twee volwassen dochters en een zoon.
  Nana van 2 kleindochtertjes.
  Opvangmoeder geweest voor verschillende jongeren die het thuis moeilijk hadden.
 • Stiefmoeder van een jong-volwassen stiefdochter en stiefzoon. Mezelf intens verdiept in de dynamieken van samengestelde gezinnen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.
 • Hobby’s: wandelen, fietsen, kajakken (doe ik te weinig), mediteren, yoga, tuinieren, kamperen, lezen, studeren en mezelf ontwikkelen.
 • Als afstudeerwerk voor de 3-jarige counselor-opleiding aan Faculteit voor Mens en Samenleving (nu Focus On Emotion) schreef ik een boek vol recepten om te komen tot onthaasting want … druk, druk, druk … is een steeds wederkerend fenomeen in mijn leven en dat van heel wat anderen.
 • Nog nooit zelfs een weekendje alleen weggeweest, vertrok ik in 2012 voor een paar maanden in m’n eentje naar Bali. Zonder plan. Zonder verwachtingen. Met enkel de basiskennis van de Indonesische taal. Open ingesteld en afwachtend wat zich aan zou dienen. Leven op het stille platteland, dicht bij de Balinezen. Onthaasting ten top! Het werd een bijzonder verhaal van een bijzonder gelukkige periode.
 • Na  Bali kwam er een turbulente tijd met veel afscheid, verdriet en lastige uitdagingen.
  Yoga, meditatie, stilte, actief bezig zijn in de natuur en de juiste levensinstellingen hebben mij er doorheen geloodst en sterker gemaakt. Het resultaat is een sprankelend leven en een nieuwe praktijk in Asten.

En nu is het weer aan jou! …

Ben jij er klaar voor om een stap vooruit te zetten en te groeien als mens? Wil je dichter bij je echte IK komen en op weg gaan naar een blijer leven? Start dan hier 

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
 • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Emma:
‘Familie opstellingen’