Op dit moment is er een wachtlijst. Je kunt je daar hier voor aanmelden →

NIEUWJAAR EN LIJSTJES

02 januari 2018

De lijstjes voor het nieuwe jaar, ze zijn bijna standaard geworden.

  • Op iedere nieuwjaarsreceptie en in ieder gesprek komen de lijstjes met goede voornemens Als het lukt om die dingen allemaal te volbrengen, kan men trots zijn op zichzelf. Voor alle zekerheid worden deze lijstjes veelvuldig gedeeld met anderen … bij wijze van stok achter de deur … wat de eigen twijfel al verraadt.
  • Andere mensen kiezen voor een bucket-list met allerlei zaken waarvan men verwacht dat men er heel gelukkig van zal worden. Het voordeel van een bucket-list is, dat die lang mee kan gaan. Is het dit jaar niet gelukt? Volgend jaar dan!
  • Dan heb je nog de recalcitrante figuren. Zij schrijven druk aan een fuck-it-lijst, vol met dingen die ze vanaf die dag nog gaan weigeren te doen. Als ze daarin slagen, gaat hun leven veel beter worden.

 

Het uiteindelijke effect van al deze lijstjes is meestal niet zo leuk. Veranderen is namelijk niet zo eenvoudig. Vastgeroeste gewoontes doorbreken, doe je niet zomaar 1-2-3. Geluksgevoel na het afstrepen op de bucket-list is vaak slechts van korte duur en vervolgens verlang je al gauw weer naar iets nieuws.
Nog lang voor het einde van het jaar voel je jezelf teleurgesteld en blijf je achter met een rotgevoel, zo niet schaamte.

 

Hoe ik dat doe?

Ik … maak zelf al jaren geen lijstjes meer bij het begin van het jaar. Ik sluit het jaar ermee af!!!

Op nieuwjaarsdag begin ik met een leeg blad en start zonder enige verwachting.
Net zoals Brigitte Kaandorp in het liedje ‘Een heel zwaar leven’ zingt: “Ik neem het leven heus wel zoals het komt, maar ja … vaak het komt niet.” ???
Nee hoor! Ik ben juist heel actief en ondernemend en werk uitdagende ideeën uit.  Ik sta open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen en ik laat me steeds weer verrassen door hetgeen op mijn pad komt.
Iedere mooie ervaring, hoe klein dan ook, registreer ik dagelijks. Op het einde van het jaar heb ik een lange lijst van waardevolle herinneringen aan fijne gebeurtenissen waar ik dankbaar voor ben. Het geeft me telkens weer vreugde, blijdschap en voldoening als ik er doorheen blader.

Mijn lijstje van 2017 is ondertussen afgesloten. Het is heel lang geworden en staat vol met herinneringen waar ik blij van word.

Gisteren ben ik met een leeg blad voor 2018 gestart en nu staat er al iets fijns op geschreven.
Goed begonnen, is half gewonnen.

 

 

 

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Emma:
‘Familie opstellingen’

Vooral de familie opstellingen gaven ons veel inzicht in onze gezinssituatie. Het heeft ons geholpen om de dingen anders aan te pakken. We merken nu…