Op dit moment is er een wachtlijst. Je kunt je daar hier voor aanmelden →

Over mij

De eerste stap zetten naar hulp kan spannend zijn.
Ik doe er alles aan om jou op je gemak te stellen.

photo-1

Hallo! Fijn dat je deze pagina bezoekt

Ik ben Ingrid Druyts (1959), geboren en getogen in de Vlaamse Kempen en later ‘overgelopen’ naar Noord-Brabant (NL).
Moeder van 3 volwassen kinderen – ‘Nana’ van 2 prachtige kleindochters – Stiefmoeder in een nieuw samengesteld gezin.
Ik werk als relatietherapeut voor liefdeskoppels en als individueel therapeut voor vrouwen.  Omdat ik zelf heb ervaren hoe ingewikkeld het kan zijn, heb ik me gespecialiseerd in de dynamieken van samengestelde gezinnen.
Als ik zeg dat mijn werk mijn passie is, dan overdrijf ik niet. Dit is waar mijn hart ligt en waar ik energie uit haal. 
Hieronder lees je wat meer over mij. 

Mijn drijfveren 

Al op jonge leeftijd kreeg ik toevallig een studieboek psychologie in mijn handen. Zo ontstond mijn interesse voor de menselijke psyche.
Ik leerde dat kinderen en volwassenen die erg schokkende dingen meemaken, daar nog lang psychisch onder kunnen lijden. En wat me vooral fascineerde, was het feit dat er methodieken bestaan die deze mensen helpen, zodat zij, ondanks die traumatische gebeurtenissen, weer stevig in het leven kunnen staan.
Dàt wilde ik ook graag kunnen doen voor anderen.
Zo koos ik ervoor om voor counselor/coach, kindertherapeut en relatietherapeut te studeren. Nu werk ik het liefst met volwassenen, individueel of met koppels.

Mijn missie als individueel- en relatietherapeut

Het is mijn missie om mensen inzicht in zichzelf  te laten krijgen want … hoe meer zelfkennis, hoe beter het leven.

Dit is mijn methode van aanpak

Wat ik doe, valt onder de noemer integratieve therapie. Daarmee stem ik volledig af op de noden van de vrouw die/het koppel dat op dat moment voor mij zit. Cliënten vertellen me regelmatig dat ze het fijn vinden dat ik luister zonder te oordelen. En dat ik de dingen duidelijk kan uitleggen.  

Tijdens de gesprekken doe ik met de cliënten ervaringsgerichte oefeningen. Zo krijgen ze inzicht in zichzelf en hun gedrag. Dat opent deuren om het anders te gaan doen. Ze ontdekken nieuwe en betere manieren om hun doelen te bereiken. En zo vinden ze de kracht om de uitdagingen van het leven en hun relatie aan te gaan.

Lees hier hoe anderen mijn begeleiding ervaren hebben

Neem ook eens een kijkje in mijn gezellige praktijkruimte

SAMEN MET MIJ GA JE OP PAD NAAR EEN BLIJER LEVEN! 

 Relatietherapeut Ingrid Druyts

Enkele weetjes over mij

 • België is mijn vaderland en sinds 1981 draag ik ook de Nederlandse nationaliteit.
 • Dit helpt mij om te ontspannen:  wandelen in de natuur – fietsen – lezen – op reis gaan met de fiets – mediteren – naaien.
 • Als afstudeerwerk voor de counselor-opleiding aan Faculteit voor Mens en Samenleving (nu Focus On Emotion) schreef ik een boekje vol ‘recepten’ om te komen tot onthaasting want … druk, druk, druk … is niet alleen een wederkerend fenomeen in mijn leven maar ook in dat van heel wat anderen.
 • In 2012 vertrok ik voor een paar maanden in m’n eentje naar Bali. Best spannend want daarvoor was ik nog niet eens een weekendje alleen op pad geweest.
  Maar ik ging … zonder plan … zonder verwachtingen. Met enkel de basiskennis van de Indonesische taal. Open ingesteld en afwachtend wat zich aan zou dienen.
  Op het stille platteland heb ik dicht bij de Balinezen geleefd. Het werd een bijzonder Balinees avontuur en een bijzonder gelukkige periode.
 • Na  Bali kwam er een turbulente tijd: geboorte & dood, weerzien & afscheid nemen, blijdschap & verdriet, liefde & lastige uitdagingen … dat was heftig.
  Yoga, meditatie, mindfulness, stilte, actief bezig zijn in de natuur en de juiste levensinstellingen hebben mij er doorheen geloodst. En ik durf nu wel te zeggen dat mijn leven er rijker door geworden is.

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
 • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Vrouw, 29j:
‘Bij Ingrid heb ik mezelf teruggevonden’

Een hele lang tijd heb ik mezelf afgevraagd of ik wel goed genoeg was voor een partner en of ik genoeg te bieden had aan…