Vanaf 1 juni 2021 werk ik enkel nog overdag.

Reviews

Vrouw 27j en man 34j

Een mooi en liefdevol bedankje

Beste Ingrid

Als men nu vraagt hoe het gaat, is het antwoord altijd “Zó verliefd, om misselijk van te worden!”

Met jou zijn we gegroeid van twee van-elkaar-afhankelijke en onzekere partners, naar twee unieke individuen die elkaars taal spreken en oog hebben voor elkaars behoeften en grenzen.

Ontzettend bedankt voor fijne samenwerking, met een lach en een traan. We hebben ons vanaf het begin veilig & vertrouwd gevoeld bij jou.
Bedankt dat je ons de tijd & ruimte hebt gegeven om te groeien & te ontdekken wie we zijn & wie we samen willen zijn. Met respect voor elkaars proces, zonder jakhals-gedrag en met heel veel liefde.

Nogmaals bedankt en tot ziens.
Liefs van x en xx

Vrouw, 48 jaar

Op maat en heel prettige ondersteuning!

Al een hele tijd worstelde ik met de vraag: wil ik wel of niet scheiden?

Ingrid heeft me met haar expertise, ervaring en fijne persoonlijkheid gesteund in het besluitvormingsproces om al dan niet te gaan scheiden.

Natuurlijk lag de beslissing bij mij, maar haar vragen hielpen me om het voor mezelf helder te krijgen. Daarbij had ze telkens oog voor het belang van onze kinderen.

Ze schetste ook wat ik kon verwachten bij mezelf, ten aanzien van mijn eigen emoties in de diverse fases van dit proces. Zo wist ik wat ik kon verwachten.

Vervolgens verkende ze met me hoe de communicatie en het proces van scheiding ’t beste zouden kunnen verlopen, met respect voor alle betrokkenen.

Ingrid is laagdrempelig bereikbaar. Bij moeilijke momenten mocht ik haar zelfs appen of bellen, wat me er dan net weer doorheen sleepte. Ze denkt ook mee over praktische zaken, verwijzingen of biedt leesmateriaal en geeft veel inzicht.

Op maat en heel prettige ondersteuning!

wil ik wel of niet scheiden

 

Vrouw, 38j

Vertrouwen en zelfvertrouwen

Hoe ouder ik werd, des te meer dat ik bepaalde minder leuke kanten aan mijzelf ging ontdekken. En dat verweet ik mijzelf.

Ik vroeg me wel vaak af waarom ik zo reageerde. En ik vond het vooral vervelend dat niet alleen ik, maar ook vrienden, kennissen en familie er soms last van hadden.

Het ging pas echt mis toen ik iemand tegenkwam met wie ik mijn leven wilde delen. Het lukte me alsmaar niet om vertrouwen te hebben, en daar werd ik uiteindelijk erg depressief van.
Mijn leven verliep moeizamer en ik voelde mij ook niet meer gelukkig. En dat terwijl ik juist een leuke partner had leren kennen! Ik kon dat niet helemaal plaatsen.

Ik heb Ingrid gebeld en gevraagd of ik wellicht een keer mijn verhaal kwijt kon. Meteen diezelfde week kon ik al terecht.

Ingrid heeft mij laten zien dat het gebrek aan vertrouwen niet mijn schuld was. Ze heeft me laten zien waar mijn depressieve gevoel vandaan kwam. En door haar weet ik nu ook waarom bepaalde mensen reageren zoals ze reageren. En waarom ik op bepaalde dingen reageer zoals ik dat soms doe.

Dankzij al die inzichten, ben ik een hele andere weg ingeslagen. Nu probeer ik voortaan te reageren, op een manier waarop mensen mij beter kunnen begrijpen en die voor hen ook veel fijner overkomt. Dat lukt soms niet meteen. En ik heb nu geleerd dat dit logisch is en dat ik mijzelf daar niet eens voor hoef te schamen.

Ik heb enorm veel opgestoken in die tijd dat ik in therapie was bij Ingrid.

Dank je wel Ingrid voor jouw begrip en voor je hulp.

Groetjes W.

Vrouw, 45j

Rust en een breder perspectief op onze relatie

We hebben jouw hulp en jouw blik op onze relatie als heel fijn ervaren.

Het zorgde voor rust en (als ik voor mezelf praat) voor een spiegel die ik echt nodig heb.
Het heeft ons vanuit een breder perspectief naar onze relatie leren kijken en er voor gezorgd dat we weer makkelijker met elkaar in gesprek konden gaan.

Bedankt alvast voor nu en we houden contact.

Madelon en Jeffrey

Een APK’tje met extra onderhoud.

Liefde is een werkwoord. Dit spreekwoord zegt alles. De liefde is er, gewerkt zal er moeten worden.

Onze relatie is in de loop van de tijd veranderd. Er is dan ook veel gebeurd in onze situatie. Hoe we hierop reageerden, was verschillend.
Door de handvatten die we van jou gekregen hebben, hebben we de juiste afslag kunnen nemen.

De theorie hebben we nagezonden gekregen waardoor we, mocht er zich weer een situatie voordoen, hierop terug kunnen vallen.

We hebben een aantal goede gesprekken gevoerd. We voelden ons welkom en gehoord.

Wij zijn van mening dat het voor iedere relatie goed is om af en toe weer eens te kijken hoe je er voor staat, samen. Het taboe mag er intussen wel van af.

Wij zullen ID Counseling zeker aanbevelen, voor koppels die bereid zijn om de liefde weer de hoofdtoon te laten voeren.

Vrouw, 46j

Verantwoordelijkheidsgevoel in evenwicht

Al een hele tijd worstelde ik met mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Veel ballen in de lucht houden en me voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen. Dat zorgde ervoor dat ik me heel verdrietig kon voelen en dat ik heel snel een schuldgevoel had.

Wat Ingrid voor mij gedaan heeft is inzicht geven in mijn eigen aandeel hierin en dat ik zelf in machte ben om dit te veranderen. Al die ballen in de lucht houden is een onbewuste keuze die ik zelf maak. Er zijn ook ballen die van een ander zijn. En ik was van mening dat het niet aan mij was om die ballen weg te nemen, maar aan de ander.

Tijdens deze gesprekken heb ik de last die op mijn schouders lag, teruggegeven waar hij moest liggen. Een proces wat kort en hevig was en wat me best heeft doen wankelen. Tegelijkertijd heeft het me heel veel opgeleverd. Het heeft me inzicht gegeven in de grootte van invloed die ik op mezelf kan hebben en dat ik zelf keuzes kan maken zonder me schuldig te voelen.

Ook heb ik minder last van hoofdpijn, ik kan mensen weer recht in de ogen kijken en voel dat er geen last meer op mijn schouders ligt.

Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en vind het dan ook een voorrecht dat Ingrid me daarin bijgestaan heeft. Echt super dankjewel daarvoor.

Emma

Familie opstellingen

Vooral de familie opstellingen gaven ons veel inzicht in onze gezinssituatie. Het heeft ons geholpen om de dingen anders aan te pakken. We merken nu al dat het een goed effect heeft op onze (stief)kinderen.

Suzanne

Eindelijk werd ik begrepen

Ik vond het goed en prettig om mijn verhaal over mijn samengesteld gezin te kunnen vertellen. Eindelijk had ik het gevoel dat iemand mij begreep.

Nicky

Goede tips tijdens gratis spreek-half-uurtje

Ik kreeg heel goede tips voor mijn samengesteld gezin.

Berrie

Fijne gespreksavond

Het was een fijne gespreksavond voor (stief)ouders! Er hing een ontspannen sfeer waarbij ik goed kon praten over mijn gevoelens en waar ik mij op m’n gemak voelde.

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Francé:
‘Zandspel’

"Ingrid heeft het vermogen om je meteen naar de kern te brengen. Dit doet ze niet door te sturen maar door te vragen. Oprechte belangstelling…