Op dit moment is er een wachtlijst. Je kunt je daar hier voor aanmelden →

Review door: Anoniem

Begeleiding naar gepaste hulp

“Ingrid heeft ons gezin, dankzij haar begripvolle aanpak, naar de juiste hulp kunnen begeleiden . Onze zoon zat op dat moment in groep 4 (2de leerjaar). Zijn gedrag op school was zo extreem dat het niet meer draagbaar was voor de leerkracht en de andere leerlingen.  Hij dreigde van school te worden gestuurd. Het woord kindermishandeling was nog nooit gevallen.

De jaren daarvoor had ik in mijn zoektocht naar hulp, al heel wat instanties met mijn zoon bezocht. Telkens gingen we naar huis met een nieuwe diagnose voor hem maar helaas konden we daar niets mee. Het werkelijke probleem kwam nooit aan de oppervlakte omdat ik mij bij geen enkele hulpverlener veilig genoeg voelde om eerlijk te zijn. Terwijl de dossiers zich opstapelden werden de problemen alsmaar erger.

Op het moment dat ik bij Ingrid terecht kwam, was ik de wanhoop nabij. Ik hoefde niet veel te zeggen, Ingrid had meteen door dat er iets zeer ernstigs aan de hand was. Haar empathische manier van luisteren zonder te oordelen, heeft ervoor gezorgd dat de zware last die op ons gezin drukte, eindelijk besproken kon worden. Wat voorheen het daglicht niet mocht zien, kon vol begrip en in een tempo dat ik zelf mocht aangeven, onder woorden worden gebracht. De schaamte kon er af. Mijn partner stond daardoor ook open voor de hoognodige hulp van buitenaf.

Ingrid heeft ons begeleid tot we in goede handen van de juiste instanties waren. Haar ondersteuning en begrip gaven me de kracht en het vertrouwen welke ik tot dan toe gemist had. Dankzij haar kunnen we nu weer een gezin zijn waar het veilig is voor mijn kind. En ik heb mijn man vergeven en kan weer met mildheid naar hem kijken.”

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Vrouw, 33j:
‘Ontdekkingsreis naar mezelf’

Ingrid, je gaf me vertrouwen en liet me in elk gesprek uitpraten. Jij nam de tijd en rust om goed naar me te luisteren. Je…