Er is tijdelijk een cliëntenstop. Je kunt je hier aanmelden voor een afspraak eind oktober →

Review door: Vrouw, 46j

Verantwoordelijkheidsgevoel in evenwicht

Al een hele tijd worstelde ik met mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Veel ballen in de lucht houden en me voor alles en iedereen verantwoordelijk voelen. Dat zorgde ervoor dat ik me heel verdrietig kon voelen en dat ik heel snel een schuldgevoel had.

Wat Ingrid voor mij gedaan heeft is inzicht geven in mijn eigen aandeel hierin en dat ik zelf in machte ben om dit te veranderen. Al die ballen in de lucht houden is een onbewuste keuze die ik zelf maak. Er zijn ook ballen die van een ander zijn. En ik was van mening dat het niet aan mij was om die ballen weg te nemen, maar aan de ander.

Tijdens deze gesprekken heb ik de last die op mijn schouders lag, teruggegeven waar hij moest liggen. Een proces wat kort en hevig was en wat me best heeft doen wankelen. Tegelijkertijd heeft het me heel veel opgeleverd. Het heeft me inzicht gegeven in de grootte van invloed die ik op mezelf kan hebben en dat ik zelf keuzes kan maken zonder me schuldig te voelen.

Ook heb ik minder last van hoofdpijn, ik kan mensen weer recht in de ogen kijken en voel dat er geen last meer op mijn schouders ligt.

Ik heb ontzettend veel geleerd over mezelf en vind het dan ook een voorrecht dat Ingrid me daarin bijgestaan heeft. Echt super dankjewel daarvoor.

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
  • Ik ga akkoord dat mijn gegevens worden verwerkt volgens de privacyverklaring.
review-icon

Cliënt Ervaringen

Vrouw, 60j:
‘Handvaten en inzicht’

Een maand of anderhalf geleden, zat ik in een lastige positie en wist me geen raad. Via internet vond ik haar website en zo kwam…