Op dit moment is er een cliëntenstop.

Grenzen aangeven

01 juni 2019

MOETEN
Alles wat we van onszelf moéten (een goede dochter zijn, een aangename partner zijn, een goede werknemer zijn, een perfecte moeder zijn, …) legt druk op onze schouders. We gaan dan proberen om anders te zijn dan hoe we werkelijk zijn. We gaan dingen voor een ander doen, ten koste van onszelf. We hebben moeite met grenzen aangeven.
Eigenlijk proberen we dus om de situatie en onszelf te saboteren.
Het gevolg is dat we ons daar onprettig of zelfs ongelukkig door gaan voelen. Dat zijn onze emoties die aangeven dat er iets niet klopt.

HET KAN ANDERS
Een goed begin om het anders te gaan doen is het woord ‘moeten’ te vervangen door ‘willen’, ‘mogen’, ‘ik kies er voor om’.
Dus weg met ‘moeten’. Dat klinkt niet alleen anders, het voélt ook effectief anders.
Het kan tegenstrijdig klinken maar grenzen aangeven levert je meer vrijheid op.

Grenzen aangeven

LUKT DAT?
Mocht je merken dat je weerstand voelt als je ‘ik moet’ vervangt door ‘ik wil’, dan wordt het echt tijd dat je jezelf gaat afvragen of je datgene wel ècht wil. Grote kans dat het gaat over iets waarmee jij over je grenzen gaat.
Merk dit op en ga er mee aan de slag.

 

 

P.S.
Als je het lastig vindt om grenzen aan te geven of als je het moeilijk vindt om zelf te ontdekken wat er nu precies aan de hand is, dan wil ik je daar graag bij ondersteunen. Je vindt hier meer informatie over mij en mijn manier van werken.

Benieuwd wat iD Counseling voor jou kan betekenen?

Altijd welkom voor een adviesgesprek.

Neem Contact op 06 248 355 77

Bij geen gehoor ben ik hoogst waarschijnlijk in gesprek. Je kunt ten alle tijden gebruik maken van de bel / mail me terug service hieronder. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Privacy Policy iD Counseling
review-icon

Cliënt Ervaringen

Frans en Ria:
‘Een fijne 'babbel' kan voor kinderen veel deugd doen. ’

"Dankjewel, Ingrid, voor de hele goeie 'babbel' die je met ons Michèle had. Ze heeft er heel veel deug van gehad!"